Ajankohtaista koronaviruksesta

28.1.2021

Kymsote tiedottaa:

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi tänään Kymenlaakson koronavirustilanteen jatkuvan edelleen leviämisvaiheessa. Ryhmä on jo aiemmin linjannut alueelliset suositukset ja rajoitukset jatkumaan 14.2.2021 saakka.
Kymenlaakson koronavirustilanne pysyy tasaisesti leviämisvaiheen tasossa. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin 84. Positiivisten tulosten osuus kaikista näytteistä on hieman laskussa ja se on nyt 3,4 %. Osuus on kuitenkin edelleen korkea.

Nuorten osuus tartuntojen saaneista on lisääntynyt. Eniten tartuntoja on todettu viime viikolla alle 20-vuotiaiden ja 40-60- vuotiaiden keskuudessa.

Ulkomailta saapuvilla todetaan edelleen säännöllisesti tartuntoja. Tartuntoja ilmenee ulkomailta Kymenlaaksoon saapuvilla tasaisesti niin Vaalimaan raja-aseman kuin Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta saapuvilla.

– Tartuntataudin ydin kuuluu jo nimessä. Koronavirus tarttuu ihmisestä toiseen. Ehkäisyn keskiössä on muiden ihmisten välttäminen. Eli edelleen painotan sitä, että kontaktit muihin tulisi pitää minimissä, ja huolehtia tarkasti hygieniasta. Sitten kun on liikuttava muiden ihmisten keskuudessa, niin turvaväleistä ja maskien käytöstä tulisi jokaisen huolehtia, muistuttaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.
Lue koko tiedote: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakso-jatkaa-leviamisvaiheessa/